Dr. Eelco Fiole – Adjunct-professor en managing partner

Over finance ethics, decision-making en risicobeheer

Dr. Eelco Fiole, CFA, is mede-oprichter (2015) en managing partner van Alpha Governance Partners, dat focust op governance voor duurzaam en digitaal investeringsmanagement wereldwijd.
Dr. Fiole is ook adjunct-professor 'finance ethics' aan de universiteiten van Neuchâtel en Lausanne. Hij is een expert in risicobeheer en bekleedt momenteel bestuursmandaten op het vlak van duurzaamheid, sociale impact, fintech, tokenisation, Web3 en private equity.

Eelco is een Nederlander die gebaseerd is in Zurich. Hij heeft bijna 30 jaar ervaring in finance, waarvan meer dan 15 jaar in boards, als CFO en COO in multibiljoen investeringsmaatschappijen.
Hij heeft een PhD in economie (Basel) en postgraduaten in o.a. sociale innovatie (Cambridge) en blockchain (Barcelona), en verschillende professionele benoemingen.
Dr. Fiole is auteur van een boek over corporate governance in financiële instellingen en van verschillende professionele publicaties. Hij spreekt regelmatig over governance in finance en blockchain. In 2022 was hij 1 van de 4 ontvangers van de Inspirational Leader Award van het CFA Institute.