Lotte van Lith – Docent, procesbegeleider, spreker en auteur

Over positieve desintegratie en groeiprocessen

Binnen haar bedrijf A Lot of Complexity verzorgt Lotte als begeleider een grote variëteit aan trajecten voor o.a. talentontwikkeling en emotionele groei. Als docent is ze verbonden aan de School of Thinking (Vrije Universiteit Brussel) en Buckminster College (Brugge). Ze is daarnaast regelmatig gastdocent en spreker bij verschillende instituten en evenementen.

In haar werk heeft Lotte oog voor de rol van intensiteit (van beleving) binnen groeiprocessen, zowel als persoon als op groepsniveau. Daarbinnen krijgen emoties gerichte aandacht. Emoties zijn drijfveren binnen psychologische ontwikkeling, ze staan centraal in de kwaliteit van onze relaties en geven gewicht aan waarden.
Lotte is tevens gespecialiseerd in de theorie van positieve desintegratie. Dit is een humanistische ontwikkelingspsychologie, bedacht door de Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski.  Lotte begeleidt zowel individuen als groepen in het groeikrachtig aangaan van positieve desintegratie.

In 2021 publiceerde Lotte het boek ‘Intens mens’, een verzameling van lyrische en essayistische reflecties over thema’s als zingeving, emotionele ontwikkeling, complexiteit en creativiteit.

In haar keynote nodigt Lotte u uit om een duik te nemen in het proces van positieve desintegratie. In een mondiale situatie die om existentiële, culturele, organisatorische en persoonlijke verandering vraagt, daagt ze ons uit om daadwerkelijk ‘uit-één te durven vallen’. Uit-één vallen om een diepgaande transformatie aan te gaan en verbinding met behoeftes, waarden, onszelf en de omgeving te realiseren.