Stefaan van Hooydonk

Stefaan begon zijn carrière in investeringsadvies in China en zette daarna de executive education-afdeling van een business school op in Shanghai. Vervolgens stapte hij over naar de corporate kant en zette hij wereldwijde leerteams en innovatieve bedrijfsuniversiteiten op voor Nokia (China/Finland), Agfa Healthcare (België), Philips (Nederland), Flipkart (India), Saudi Aramco (Saoedi-Arabië). Zijn laatste rol was die van Chief Learning Officer bij Cognizant, waar hij het leren en de ontwikkeling van meer dan 300.000 medewerkers over de hele wereld overzag.  

 Tegenwoordig adviseert Stefaan als oprichter van het Global Curiosity Institute internationale bedrijven, leiderschapsteams en individuen om nieuwsgierigheid op de werkvloer te stimuleren. Hij helpt hen bij het meten van de nieuwsgierigheidsquotiënt – van het individu en van de werkplek –, en ondersteunt hen bij het ontwerpen en implementeren van projecten ter verbetering van nieuwsgierigheid in een bedrijfsomgeving. 

Fanny Matheusen

Als transitiepedagoge heeft Fanny van haar passie haar werk gemaakt. Ze begeleidt mensen en/in groepen bij het durven werken met verschil. Door de wijsheid van de minderheidsstem in te brengen in besluitvormingsprocessen, door de interculturele dialoog te faciliteren en door compassievol conflicten met elkaar aan te gaan, ontstaat creatie en verbinding in groepsprocessen. Fanny zet je aan het denken met haar meervoudige blik op wat er in de samenleving gebeurt en haar verbondenheid met mensen en anderszijn. 

Fanny is van opleiding sociaal werker en pedagoog, met een specialisatie in antropologie. Ze volgde opleidingen in systemisch werken, coaching en bemiddeling, conflicthantering, deep democracy en transitiewerk. Ze is oprichter en bezieler van HUMMUS en auteur van de boeken ‘Rebelleren kan je leren’, ‘Van zondebok naar zebra’ en ‘Mijn held is een hulpverlener’. Fanny is practitioner, instructor en supervisor in de Deep Democracy Lewis-methode. Zij geeft als enige trainer in België de Level 1, 2, 3 en 4-trainingen. Ze geeft ook les als gastdocent aan verschillende hogescholen rond thema’s als interculturele competentie. 

Pablo Brusseel

Pablo Brusseel richtte als ethisch hacker in 2016 zijn bedrijf Brussec Security op, een cybersecurity agency waarmee hij bedrijven helpt met het beveiligen van hun IT-infrastructuur. Sinds 2019 geeft hij wereldwijd opleidingen aan IT-professionals die het vak van ethisch hacken willen leren. Op deze manier werkt hij samen met tal van andere consultants aan een betere cyberveiligheid.

Pablo was als kind al een echte internetfreak en ontdekte de eindeloze mogelijkheden van software en het world wide web. Maar hij kwam meteen ook in aanraking met de gevaren ervan: als kleine gamer werd zijn online spel gehackt en daar was hij écht van ondersteboven. “Gehackt? Ik? Hoe kan dat nu?” Hij ondervond dat je zomaar alles wat je hebt opgebouwd kunt verliezen aan een hacker door een verkeerde link aan te klikken of een datalek over het hoofd te zien. In een online spel is dit op kleine schaal, maar als bedrijf kan het al snel gaan om heel gevoelige data of zelfs grote sommen geld. Net om die reden verdiepte Pablo zich in cybersecurity, de perfecte aanvulling op zijn IT-talent en professionele cyberskills.

Katja Schipperheijn

Katja Schipperheijn is een internationaal erkend leerstrateeg en oprichter van Habit of Improvement, een adviesbureau dat zich richt op leerstrategieën die groei en welzijn bevorderen in een mens-machine symbiose. Naast haar werk in corporate omgevingen is ze oprichter van de stichting sCooledu waarmee ze meer dan 15.000 kinderen bereikte die deelnamen aan haar workshops over digitaal burgerschap. Ze is gevestigd in Antwerpen en Dubai en geeft internationaal keynotes en gastcolleges. Ze is auteur van o.a. ‘The LearnScape’ en ‘Learning ecosystems’.

Filip Muyllaert

Filip is expert in inspirerende leiderschapscommunicatie en inspirational intelligence. Verder is hij een presentatiestrateeg en motiverend spreker die op alle continenten zijn publiek kan begeesteren. Recent verscheen zijn boek ‘Inspirerend spreken als leider – 5 strategieën om te communiceren met impact’.  

Als mensen overweldigd worden door een crisis, willen slagen in een verandering, wendbaar willen zijn of moeten kunnen omgaan met een moeilijk voorspelbare toekomst, dan kunnen de inspirerende woorden van een leider rust, connectie, energie en richting geven. De vraag is: wat maakt leiders écht inspirerend als ze het woord nemen? Hoe kunnen ze ervoor zorgen dat hun boodschap resoneert en een transformerend effect heeft? Hoe kunnen ze tot moed, veerkracht en optimisme inspireren? Of verbeeldingskracht stimuleren en een onzichtbare toekomst zichtbaar maken? Op die vragen geeft Filip een verhelderend antwoord. 

Jane Thostrup Jagd

Dr. Jane Thostrup Jagd is Deputy Director bij We Mean Business Coalition, Net Zero Finance. Ze is ook lid van een reeks Technical Working Groups als Accountancy Europe’s TWG en Nasdaq Sustainable Financing – Nordic Advisory Board. Ze heeft lange tijd gewerkt in grote, beursgenoteerde bedrijven als Maersk en Orsted, maar ook in de academische wereld. Haar doelstelling is om betere en betrouwbaardere financiële en niet-financiële informatie ter beschikking te stellen van investeerders – en betere manieren voor investeerders om met de data te werken. Jane heeft diepgaande kennis van en ervaring met zowel financiële als niet-financiële processen en controles.

Filip Raes

Filip Raes is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar psychologie aan de KU Leuven. Hij doet wetenschappelijk onderzoek naar wat mensen kwetsbaar maakt voor emotionele problemen zoals depressie en angst. Hij richt zich daarbij vooral op de nefaste rol die piekeren speelt.
Daarnaast ontwikkelt en onderzoekt hij behandelingen die die kwetsbaarheid voor emotionele problemen aanpakken. Hij is ook actief als gedragstherapeut en supervisor in PraxisP te Leuven en in een privépraktijk te Kapellen.
Filip is auteur van het boek ‘Weg van het piekeren’ en van meer dan 170 internationale wetenschappelijke publicaties. Hij is een gewaardeerd opiniemaker en veelgevraagd spreker in Nederland en Vlaanderen over thema’s als piekeren, mindfulness en depressie.

Katrin Derboven

Katrin is psychotherapeut met een economische achtergrond (Master TEW) en heeft al een gevarieerde loopbaan (aankoop, werving en selectie, coördinatie) achter de rug, waarbij ze o.a. Director Executive Programs aan Antwerp Management School en Director bij Oxfam was. Naast haar werk als psychotherapeut en loopbaanbegeleider faciliteert ze ‘Durf te vragen’-sessies.

‘Durf te vragen’ gaat uit van de kracht van sociale overwaarde en is een combinatie van brainstorming, netwerking en inspiratieboost.
Het is een methodiek om de echte vragen die leven in een organisatie naar boven te brengen. Door vanuit diverse perspectieven te kijken, worden nieuwe antwoorden aangeboord die kunnen leiden tot meer energie en inspiratie om een project op te starten of een probleem aan te pakken. Stel uw vraag en haal ideeën en tips op bij uw collega’s!

Geert De Wael

Als kind wilde Geert De Wael een succesvol cameraman worden in grote kaskrakers. Hij faalde grandioos. In plaats daarvan werd hij economist, niet echt zijn jeugddroom.  Na een korte flirt met de IT-sector, verloor hij zijn hart aan de mediasector, waar hij management- en directiefuncties bij onder meer tvbrussel en Sanoma opnam. Na de opkomst en ondergang van interessante avonturen, koos Geert ervoor om samen met Michaël Van Damme zijn eigen weg te gaan. De missie was duidelijk: hoe kunnen we een gefundeerde team- en organisatiecultuur smeden in een wereld die vooral op buikgevoel vertrouwt? Who you gonna call? The Forge, een spin-off van de Universiteit Gent die bedrijven helpt met gedrags- en culturele veranderingen.

 

Richard Jansen

“Ik ben iemand die je aan het denken zet, zodat je achteraf iets hebt van: ‘Hé, heb ik dit nu echt gezien?’” 

Toen Richard Jansen op jonge leeftijd Nederlands’ bekendste goochelaar Hans Kazan op tv een truc zag doen, was hij direct verkocht. Dit wilde hij ook! Goochelaar Rich Magic was geboren. Hij speelt met focus, aandacht, afleiding, beïnvloeding en illusie. Door een combinatie van interactieve mind-illusies, magie en een hoge entertainmentwaarde, valt iedereen van de ene verbazing in de andere. Een absolute garantie voor verwondering!