Alexander Mattelaer

Dr. Alexander Mattelaer is senior onderzoeker bij Egmont – het Koninklijk Instituut voor Internationale Betrekkingen – en hoofddocent aan de VUB Brussels School of Governance. Hij is tevens verbonden aan het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie als voorzitter van het wetenschappelijk comité. Als Fulbright Schuman fellow voltooide hij onderzoeksverblijven aan Harvard University en aan de National Defense University in Washington DC. Zijn onderzoek betreft het proces van Europese integratie; de NAVO & trans-Atlantische relaties; afschrikking, defensie en militaire strategie; en de voortdurende herdefiniëring van internationale betrekkingen en staatsmanschap. Hij doceert onder meer over de Europese Unie, internationale veiligheid en strategische studies, en hedendaagse diplomatie. Hij behaalde zijn doctoraat in Politieke Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en zijn masterdiploma’s aan de Universiteit van Bath en de Universiteit van Leuven.

Lien De Ruyck

Lien is toekomst- en transitiestrateeg, en medeoprichter van ELDERS.
Afgelopen 15 jaar schreef ze strategische concepten voor grote merken, marktleiders en start-ups. Ze gaf keynotes en workshops rond duurzame en regeneratieve toekomstbeelden op nationale en internationale (innovatie)congressen zoals Communicating for the Good en System Shakers (De Sociale Innovatiefabriek), Nerdland Festival (Nerdland) en Launch The Good Wave: netwerk voor effectieve klimaatactie (Koning Boudewijnstichting).  

Lien gelooft dat we een regeneratief verhaal nodig hebben om de huidige systeemcrisis aan te pakken, die evenzeer een crisis van de verbeelding is. Daarom lanceerde ze in 2023 Regenerative Futures met Jorn Craeghs, de maandelijkse nieuwsbrief uit de toekomst met intussen meer dan 1500 lezers.  

Lien is docent bij de Professional MasterClass ‘Design for Impact’ voor Impact Designers, en toekomstonderzoeker bij de LABOPro onderzoeksunit van Luca School of Arts Gent.
Als avonturier en auteur van ‘Off-Grid Adventures’ en kinderboek ‘Het Gras Lacht Groen’ hoopt ze nieuwsgierigheid en een regeneratieve mindset te cultiveren vanuit andere perspectieven. Ze neemt deel aan internationale wetenschappelijke expedities en schrijft erover voor magazines als Knack en National Geographic Traveler. In 2023 werd ze geselecteerd als lid van de Explorers Club in New York. 

Lien De Ruyck spreker op CFO Day en CHRO Day van House of Executives

Dado Van Peteghem

Dado Van Peteghem is Founding Partner bij het digitaal adviesbureau Imagin3 Studio met vestigingen in België en het Midden-Oosten, en is medeoprichter van verschillende start-ups in digitale innovatie.  

Dado heeft Communicatie & Computerwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Gent en is gepubliceerd auteur van 4 boeken: ‘Digitale Transformatie’ (2014) met Jo Caudron, “-‘Corporate Venturing’ (2018) met Omar Mohout, ‘Metasystemen’ (2020) met Nils van Dam en ‘De Virtuele Economie’ (2023) met Jeremy Denisty. 

Als lid van het strategiecomité van de toonaangevende modegroep Chalhoub Group brengt hij vaak tijd door in het Midden-Oosten. 

Hij heeft een passie voor de toekomst en probeert met zijn twee kindjes van 8 en 12 jaar bij te blijven op technologisch vlak. 

Dado Van Peteghem, House of Executives CHRO Day en CFO Day

Sofie Fransen

Dr. Sofie Fransen (MD, PhD) is abdominaal chirurg, gespecialiseerd in darmkanker, maagverkleiningen bij obesitas en algemene chirurgische ziektes van het spijsverteringsstelsel. Ze  behaalde haar doctoraat aan de Maastrichtse faculteit FHML (Health, Medicine and Life Science) over het onderwerp kijkoperaties.

Ze werkt als universitair docent aan de Universiteit van Maastricht en doceert onder meer over het spijsverteringsstelsel, leefstijl en preventieve geneeskunde. Ze begeleidt jonge artsen met dilemma’s als time management, keuzestress en werk/privé-balans.

Daarnaast is ze voormalig bestuurder bij de raad van de medische staf en medisch manager van de associatie van chirurgen. Hiervoor volgde ze opleidingen als bedrijfskunde in de zorg en Leadership aan Harvard Business School. 

Haar unieke combinatie van chirurgische ervaring en bestuurlijke finesse geeft haar een bijzondere  expertise, waarbij timing telkens een hoofdrol speelt. Door met een onderzoekend chirurgisch oog naar werk te kijken, kunnen processen als timing, efficiëntie en focus behouden worden, wat bijdraagt aan de financiële gezondheid van het bedrijf. Ze deelt haar kennis en ervaringen aan de hand van wetenschappelijke feiten, afgewisseld met luchtige anekdotes en ervaringen op de werkvloer. 

Sofie Fransen, CFO Day, Maastrichtse faculteit FHML (Health, Medicine and Life Science)

Christoph Lüthy

Christoph Lüthy is hoogleraar geschiedenis van de natuurwetenschappen en de filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Nederland). Hij is tevens lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en was tussen 2016 en 2021 faculteitsdecaan.

Lüthy is geboren in Zürich en heeft filosofie in Oxford, natuurkunde in Basel en wetenschapsgeschiedenis in Harvard gestudeerd. Na onderzoeksverblijven in Rome en Berlijn is hij in Nijmegen terechtgekomen, waar hij medeoprichter werd van het Center for the History of Philosophy and Science.

Hij geeft onder andere cursussen over hoe de huidige kenniseconomie tot stand is gekomen. In deze ontwikkeling spelen tijdmeting en tijdsmanagement een fascinerende rol. Hierover zal hij op CFO Day spreken.

Monika Meysmans

Monika Meysmans is juriste en erkend bemiddelaar in arbeidsrelaties en in burgerlijke en handelszaken. Na een start als advocate heeft ze ruim 25 jaar ervaring opgebouwd in het bedrijfsleven en dit als bedrijfsjuriste, onderhandelaar, bemiddelaar en bewaker van het contractenproces. 

Het versterken van langdurige samenwerkingsrelaties in handels-, burgerlijke en arbeidscontexten staat centraal in haar werk. Ze ontwikkelt duurzame contracten (‘conscious contracting’), begeleidt spannende gesprekken en deelt haar kennis en ervaringen in trainingen rond deze thema’s.