Lien De Ruyck

Toekomst- en transitiestrateeg | Over hoopvolle toekomstbeelden en regeneratie

Lien is toekomst- en transitiestrateeg, en medeoprichter van ELDERS.
Afgelopen 15 jaar schreef ze strategische concepten voor grote merken, marktleiders en start-ups. Ze gaf keynotes en workshops rond duurzame en regeneratieve toekomstbeelden op nationale en internationale (innovatie)congressen zoals Communicating for the Good en System Shakers (De Sociale Innovatiefabriek), Nerdland Festival (Nerdland) en Launch The Good Wave: netwerk voor effectieve klimaatactie (Koning Boudewijnstichting).  

Lien gelooft dat we een regeneratief verhaal nodig hebben om de huidige systeemcrisis aan te pakken, die evenzeer een crisis van de verbeelding is. Daarom lanceerde ze in 2023 Regenerative Futures met Jorn Craeghs, de maandelijkse nieuwsbrief uit de toekomst met intussen meer dan 1500 lezers.  

Lien is docent bij de Professional MasterClass 'Design for Impact' voor Impact Designers, en toekomstonderzoeker bij de LABOPro onderzoeksunit van Luca School of Arts Gent.
Als avonturier en auteur van 'Off-Grid Adventures' en kinderboek ‘Het Gras Lacht Groen’ hoopt ze nieuwsgierigheid en een regeneratieve mindset te cultiveren vanuit andere perspectieven. Ze neemt deel aan internationale wetenschappelijke expedities en schrijft erover voor magazines als Knack en National Geographic Traveler. In 2023 werd ze geselecteerd als lid van de Explorers Club in New York.